Trädgård

Hur väljer man rätt utomhustyg? Du är här: HemTips Hur man väljer rätt …

Vill du ge din uteplats lite mer atmosfär? Med små växter och fina dekorationer brukar det hjälpa mycket. Men ordentlig belysning behövs verkligen, särskilt i gryningen. Utomhusspisen smälter inte bara ljusen, utan utstrålar också stark värme. Här är några frågor som du måste vara medveten om när du köper en utomhusspis.
Vilken typ av eldstad finns utanför? Surfar du på internet efter en utomhuskamin kommer du snart att upptäcka att utbudet är ganska brett. Det finns många typer av utomhuskaminer, den vanligaste är eldning av gas eller ved. Mobila utekaminer, eldbord, specialanpassade utekaminer med mera. Dessa eldstäder skiljer sig åt i design, atmosfär och användning. Få goda råd om vilken typ av eldstad som passar din personliga situation. På sociala medier som Pinterest kan du se olika eldstadsdesigner. Ta en titt.
Gas utanför eldstaden
Gasspisar utomhus (propan eller naturgas) är helt tidlösa. Du har säkert träffat dem på restauranger och caféer, eftersom de ofta är specialutbildade. De flesta utomhuseldstäderna har en modern och tidlös design och är lätta att använda tack vare den integrerade kontrollpanelen. Vrid bara på knappen för att tända den. Gasspisar utomhus ger också de vackraste lågorna jämfört med andra typer av eldstäder.
Uteservering med ved
Den traditionella vedspisen är förstås också oförglömlig. Denna eldstad ger den ett riktigt utseende och känsla. Utomhus braskaminer skapar sprickor, lukter, atmosfär och komfort. Dessutom avger de mycket värme, vilket är perfekt för kalla dagar. Skolan och öppningen på ena sidan är utmärkande för en vedeldad utomhus spis. Detta gör att röken släpps ut uppåt så att den inte stannar i rymden.
material
Tidigare eldstäder utomhus var gjorda av sten och betong. Utomhuseldstäder är idag huvudsakligen gjorda av rostfritt stål. Detta material har ett modernt utseende och är lätt att använda. Högkvalitativa material som Senzimir-stål, Corten-stål och 316 rostfritt stål blir också vanliga, vilket gör att du kan njuta av din utomhuskamin under lång tid.
Gör ett eldbord
Försöker du ge upp letandet efter det perfekta eldbordet? Du kan också göra ditt eget eldbord. Allt du behöver är en inbyggd gasbrännare, teknisk kunskap och ett bord som uppfyller designriktlinjerna. Kombinera den inbyggda brännaren med det perfekta bordet för dina önskemål och dekorationer.